„Химията“ заинтригува гости от страната с игри за оцеляване в пандемията

02-03-2022_inovacii-1
 
 
✅ Разградската Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ представи своя опит в сферата на образователните нововъведения пред три гостуващи училища от страната.
✅ Срещата с ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Димитровград, ПГ по химични и хранително-вкусови технологии „Дмитрий Ив. Менделеев“ – Варна, и ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово, се осъществи по Национална програма „Иновации в действие“ от 23 до 25 февруари.
✅ Домакините запознаха участниците със своята иновация чрез урок на тема „Ваксини“ от иновативния предмет „Технология на храни, напитки и ваксини“. Той бе реализиран под формата на обърната класна стая. След края на урока гимназистите се срещнаха със свои връстници за обмен на идеи, знания и умения. Формирани бяха четири отбора – „Пфайзер“, „Модерна“, „Спутник“, „Джонсън“, които участваха в иновативни лагери и изпълняваха задачи на тема „Оцеляване в условия на пандемия“.
1️⃣Първата игра бе „Познай лабораторния прибор със затворени очи и обясни за какво се използва!“.
2️⃣Втората изискваше да посочат здравните мерки в условията на пандемия.
3️⃣Следващите задачи включваха получаването на дезинфектант, направата на защитна маска за лице и подреждане на пъзел с емблемата на всяка от гимназиите.
🧪След края на игрите гостите наблюдаваха атрактивни химически демонстрации, поднесени от ученици на разградската гимназия. Ученици смесваха реактиви, които избухваха в пушек и пяна; изследваха крем за ръце, паста за зъби.
🏆На участниците се връчиха сертификати и специално подготвени подаръчни комплекти със символите на училището.
🏛Третият ден бе предвиден за културна програма и разходки на гостите из забележителностите на града.

ПУБЛИКАЦИИ

Архив

ПУБЛИКАЦИИ

Категории